HR Strategie - Human resources in de boardroom
   


  Ken- en stuurgetallen online

  ken- en stuurgetallen online

   

  Inhoudsopgave

  Grondbeginselen ken- en stuurgetallen

  Welke kengetallen kunnen er worden onderscheiden? En wat is een ken- en stuurgetallensysteem? Het zijn vragen waarmee u wordt geconfronteerd wanneer u aan de slag wilt gaan met een cijfermatige onderbouwing van bijvoorbeeld uw managementrapportage.

  Een kengetal is een getal dat periodiek (bijvoorbeeld driemaandelijks) wordt opgenomen in de managementrapportage die de HRM'er aanlevert aan het management. Besluit het management op grond van zo'n getal om beleid te gaan ontwikkelen met als doel om de huidige situatie te veranderen, dan is er sprake van een stuurgetal.

  Ken- en stuurgetallen ondersteunen direct het kwantitatieve, operationele, HR-controlling. Indirect ondersteunen deze getallen het kwalitatieve, strategische, HR-controlling

  In dit artikel:

  • Kengetallen
  • Stuurgetallen
  • Benchmarking

  Verder lezen? Log in of probeer Ken- en Stuurgetallen online 90 dagen uit

  Wilt u meer grip krijgen op uw HR-organisatie? Wilt u weten hoe uw HR-prestaties zijn, en dit vergelijken met concurrenten en branchegenoten?

   

  Met Ken- en Stuurgetallen online van HR Strategie i.s.m. Berenschot, kunt u uw prestaties eenvoudig meten, evalueren, vergelijken en presenteren. Nu 90 dagen zonder risico uitproberen!

   

  Inloggen

  Gebruikersnaam:
  Wachtwoord:

  Wachtwoord vergeten?
  Klik hier om uw wachtwoord op te halen.


  Heeft u vragen over inloggen?
  Klik hier om contact op te nemen met de klantenservice.