HR Strategie - Human resources in de boardroom
   


  Ken- en stuurgetallen online

  ken- en stuurgetallen online

   

  Inhoudsopgave

  Typen ken- en stuurgetallen

  Dit artikel beschrijft de verschillende typen ken- en stuurgetallen die er zijn. Daarbij kan een onderscheid worden gemaakt tussen absolute ken- en stuurgetallen en relatieve ken- en stuurgetallen. In deze laatste groep kan ook weer een onderscheid worden aangebracht, namelijk tussen de indelingsgetallen en verhoudingsgetallen.

  Om onder andere te voorkomen dat er een overvloed aan getallen beschikbaar komt en om dus orde in de chaos te brengen, worden vervolgens ken- of stuurgetallensystemen besproken. Een voorbeeld van een dergelijk ken- of stuurgetallensysteem is de human resource scorecard.

  Tot slot gaan we in op de ondersteuning die ken- en stuurgetallen kunnen geven aan zowel het operationele, kwantitatieve HR-controlling als aan het strategische, kwalitatieve HR-controlling.

  In dit artikel:

  • Absolute ken- en stuurgetallen
  • Relatieve ken- en stuurgetallen
  • Ken- of stuurgetallensysteem
  • Indirecte ondersteuning kwalitatieve HR-controlling

  Verder lezen? Log in of probeer Ken- en Stuurgetallen online 90 dagen uit

  Wilt u meer grip krijgen op uw HR-organisatie? Wilt u weten hoe uw HR-prestaties zijn, en dit vergelijken met concurrenten en branchegenoten?

   

  Met Ken- en Stuurgetallen online van HR Strategie i.s.m. Berenschot, kunt u uw prestaties eenvoudig meten, evalueren, vergelijken en presenteren. Nu 90 dagen zonder risico uitproberen!

   

  Inloggen

  Gebruikersnaam:
  Wachtwoord:

  Wachtwoord vergeten?
  Klik hier om uw wachtwoord op te halen.


  Heeft u vragen over inloggen?
  Klik hier om contact op te nemen met de klantenservice.