HR Strategie - Human resources in de boardroom
   


  Ken- en stuurgetallen online

  ken- en stuurgetallen online

   

  Inhoudsopgave

  Activity based costing toepassen

  De activity costs worden bepaald aan de hand van het doorlopen van vijf stappen. In de eerste stap worden de activiteiten van de HR-afdeling geïnventariseerd. In de tweede stap worden de activiteiten gegroepeerd in zogenoemde cost pools. Het verbijzonderen van de kosten gebeurt in de derde stap. Dit betekent dat er een meetgrootheid wordt vastgesteld waarin iedere activiteit wordt uitgedrukt. Vervolgens worden de per cost pool verzamelde kosten aan de diensten op basis van het gebruik van activiteiten toegerekend. In de vierde stap worden per dienst de vanuit de cost pools toegerekende kosten opgeteld. Wanneer noodzakelijk kunnen in een vijfde stap de toegerekende kosten worden verdeeld over de verschillende afdelingen die de dienst afnemen.

  In dit artikel:

  • Belang van ABC voor HR Controlling

  Verder lezen? Log in of probeer Ken- en Stuurgetallen online 90 dagen uit

  Wilt u meer grip krijgen op uw HR-organisatie? Wilt u weten hoe uw HR-prestaties zijn, en dit vergelijken met concurrenten en branchegenoten?

   

  Met Ken- en Stuurgetallen online van HR Strategie i.s.m. Berenschot, kunt u uw prestaties eenvoudig meten, evalueren, vergelijken en presenteren. Nu 90 dagen zonder risico uitproberen!

   

  Inloggen

  Gebruikersnaam:
  Wachtwoord:

  Wachtwoord vergeten?
  Klik hier om uw wachtwoord op te halen.


  Heeft u vragen over inloggen?
  Klik hier om contact op te nemen met de klantenservice.