HR Strategie - Human resources in de boardroom
   


  Ken- en stuurgetallen online

  ken- en stuurgetallen online

   

  Inhoudsopgave

  Activity based costing

  Wat is een geschikt kostenberekeningssysteem voor de HR-afdeling? Vooral wanneer er rekening mee gehouden moet worden dat de HR-afdeling een indirectekostenkarakter heeft. Het antwoord is: activity based costing (ABC). De filosofie achter ABC is dat kosten niet alleen ontstaan in evenredigheid met de omvang van de diensten, maar zij ontstaan ook in evenredigheid met de ondersteunende activiteiten die bij de totstandkoming van die diensten moeten worden uitgevoerd. Essentieel voor ABC is de manier waarop de indirecte kosten aan de diensten worden toegerekend. Er zijn twee mogelijke toepassingen van ABC op het gebied van HRM. In de eerste plaats het gebruik bij kosten-nutanalyses van het HRM. Hier wordt aan de hand van een uitgewerkt voorbeeld op ingegaan. In de tweede plaats kostentoerekening. Dit wordt kort aangestipt.

  In dit artikel:

  • Kostenberekeningsprocedure

  Verder lezen? Log in of probeer Ken- en Stuurgetallen online 90 dagen uit

  Wilt u meer grip krijgen op uw HR-organisatie? Wilt u weten hoe uw HR-prestaties zijn, en dit vergelijken met concurrenten en branchegenoten?

   

  Met Ken- en Stuurgetallen online van HR Strategie i.s.m. Berenschot, kunt u uw prestaties eenvoudig meten, evalueren, vergelijken en presenteren. Nu 90 dagen zonder risico uitproberen!

   

  Inloggen

  Gebruikersnaam:
  Wachtwoord:

  Wachtwoord vergeten?
  Klik hier om uw wachtwoord op te halen.


  Heeft u vragen over inloggen?
  Klik hier om contact op te nemen met de klantenservice.