HR Strategie - Human resources in de boardroom
   


  Ken- en stuurgetallen online

  ken- en stuurgetallen online

   

  Inhoudsopgave

  Budgettering: grondslagen

  Een gangbare omschrijving van budgettering is het proces van het opstellen van taakstellende actieplannen waaraan financiële grenzen zijn verbonden. Deze taakstellende actieplannen worden gewoonlijk opgesteld voor de duur van een jaar, op basis van beschikbare strategische en tactische doelstellingen voor de betreffende organisatie. Belangrijkste verschil met een begroting is juist het taakstellende karakter van het actieplan (budget).

  Een budgetsysteem moet het budgetteringsproces in goede banen leiden. Van belang voor een adequaat werkend budgetteringsinstrument is het verschaffen van inzicht in de positie die budgettering inneemt in het financiële besturingssysteem van een organisatie. Tot slot wordt er aandacht besteed aan de indeling van budgetten.

  In dit artikel:

  • Functies van budget
  • Nadere indeling van budgetten

  Verder lezen? Log in of probeer Ken- en Stuurgetallen online 90 dagen uit

  Wilt u meer grip krijgen op uw HR-organisatie? Wilt u weten hoe uw HR-prestaties zijn, en dit vergelijken met concurrenten en branchegenoten?

   

  Met Ken- en Stuurgetallen online van HR Strategie i.s.m. Berenschot, kunt u uw prestaties eenvoudig meten, evalueren, vergelijken en presenteren. Nu 90 dagen zonder risico uitproberen!

   

  Inloggen

  Gebruikersnaam:
  Wachtwoord:

  Wachtwoord vergeten?
  Klik hier om uw wachtwoord op te halen.


  Heeft u vragen over inloggen?
  Klik hier om contact op te nemen met de klantenservice.