HR Strategie - Human resources in de boardroom
   


  Ken- en stuurgetallen online

  ken- en stuurgetallen online

   

  Inhoudsopgave

  HR-scorecard voor not-for-profitorganisaties

  Het invoeren van een HR-scorecard in een not-for-profitorganisatie kan met zich meebrengen dat er een vijfde of soms zelfs zesde perspectief aan wordt toegevoegd. Het vijfde perspectief is het maatschappelijk perspectief, het zesde de wettelijke of institutionele beperkingen waaraan een not-for-profitorganisatie zich moet houden. Het maatschappelijk perspectief, de maatschappelijke betekenis van de organisatie, speelt immers bij not-for-profitorganisaties een belangrijke rol. Op het terrein van de human resources kan worden gedacht aan het aantrekken van bijzondere doelgroepen, zoals positieve discriminatie ten aanzien van vrouwen, allochtonen of vijftig plussers. (Dit kan echter ook worden ondergebracht bij het interne processenperspectief.) Aan dit maatschappelijk perspectief, evenals aan de interne processen, wordt bij not-for-profitorganisaties een groter gewicht toegekend dan het financiële en klantperspectief.

  Verder lezen? Log in of probeer Ken- en Stuurgetallen online 90 dagen uit

  Wilt u meer grip krijgen op uw HR-organisatie? Wilt u weten hoe uw HR-prestaties zijn, en dit vergelijken met concurrenten en branchegenoten?

   

  Met Ken- en Stuurgetallen online van HR Strategie i.s.m. Berenschot, kunt u uw prestaties eenvoudig meten, evalueren, vergelijken en presenteren. Nu 90 dagen zonder risico uitproberen!

   

  Inloggen

  Gebruikersnaam:
  Wachtwoord:

  Wachtwoord vergeten?
  Klik hier om uw wachtwoord op te halen.


  Heeft u vragen over inloggen?
  Klik hier om contact op te nemen met de klantenservice.