HR Strategie - Human resources in de boardroom
   


  Ken- en stuurgetallen online

  ken- en stuurgetallen online

   

  Inhoudsopgave

  HRM en gebruik interne verrekenprijzen

  De dynamisch en complexer wordende omgeving vraagt van de HR-verantwoordelijken een hierop afgestemde serviceoriëntatie, terwijl tegelijkertijd hoge eisen worden gesteld aan resultaat- en succesgerichtheid. Zodoende komt de vraag bovendrijven of en zo ja welke interne verrekenprijzen de HR-afdeling kan hanteren voor een optimale waardecreatie van haar dienstverlening. Uitgaande van de aard van de dienstverlening kunnen de vier interne verrekeningsmethoden – te weten marktgebaseerde, kostengebaseerde, onderhandelde en administratieve – voor de transfer van HR-diensten worden benut.

  Verder bespreken we een procedure voor de prestatieverrekening (c.q. verrekening van de geleverde diensten) die ook voor het HRM kan worden gebruikt.

  In dit artikel:

  • Verschillende verrekeningsvormen voor verschillende diensten van HRM

  Verder lezen? Log in of probeer Ken- en Stuurgetallen online 90 dagen uit

  Wilt u meer grip krijgen op uw HR-organisatie? Wilt u weten hoe uw HR-prestaties zijn, en dit vergelijken met concurrenten en branchegenoten?

   

  Met Ken- en Stuurgetallen online van HR Strategie i.s.m. Berenschot, kunt u uw prestaties eenvoudig meten, evalueren, vergelijken en presenteren. Nu 90 dagen zonder risico uitproberen!

   

  Inloggen

  Gebruikersnaam:
  Wachtwoord:

  Wachtwoord vergeten?
  Klik hier om uw wachtwoord op te halen.


  Heeft u vragen over inloggen?
  Klik hier om contact op te nemen met de klantenservice.