HR Strategie - Human resources in de boardroom
   


  Ken- en stuurgetallen online

  ken- en stuurgetallen online

   

  Inhoudsopgave

  Interne verrekenprijzen: casus

  De administratieve interne verrekenprijzen zijn meestal gebaseerd op kosten. De interne verrekenprijs is dan de kosten plus een bepaalde opslag of (een percentage van) de marktprijs. Het kan echter ook voorkomen dat administratieve interne verrekenprijzen zijn gebaseerd op rechtvaardigheidsprincipes. In dit artikel worden drie verschillende methoden aangegeven die elk een andere visie op rechtvaardigheid weergeven.

  Bij de eerste methode, de relatieve methode, worden de kosten verdeeld op basis van de raming die vooraf door de verschillende partijen was gemaakt. Bij de tweede methode wordt gekeken naar het financiële draagvermogen en bij de derde methode vindt er een gelijke verdeling plaats.

  Verder lezen? Log in of probeer Ken- en Stuurgetallen online 90 dagen uit

  Wilt u meer grip krijgen op uw HR-organisatie? Wilt u weten hoe uw HR-prestaties zijn, en dit vergelijken met concurrenten en branchegenoten?

   

  Met Ken- en Stuurgetallen online van HR Strategie i.s.m. Berenschot, kunt u uw prestaties eenvoudig meten, evalueren, vergelijken en presenteren. Nu 90 dagen zonder risico uitproberen!

   

  Inloggen

  Gebruikersnaam:
  Wachtwoord:

  Wachtwoord vergeten?
  Klik hier om uw wachtwoord op te halen.


  Heeft u vragen over inloggen?
  Klik hier om contact op te nemen met de klantenservice.