HR Strategie - Human resources in de boardroom
   


  Ken- en stuurgetallen online

  ken- en stuurgetallen online

   

  Inhoudsopgave

  Zero based budgetting

  Zero based budgetting is een techniek waarbij het budget tijdens de budgetteringsronde door de budgethouder van het begin af aan opnieuw wordt opgebouwd. Hier wordt dus niet het budget van het vorig jaar genomen als uitgangspunt voor het voorliggende jaar. Zero based budgetting bouwt op de kennis van groeps- en afdelingsleiders voort en gebruikt de ervaringen van externe adviseurs. De verantwoordelijkheid voor het zero based budgetting ligt echter bij het topmanagement, die zowel de analyse als ook de realisering van de maatregelen moet ondersteunen. Gerelateerd aan de grote hoeveelheid tijd die met deze analysetechniek is gemoeid, wordt het zero based budgetting niet permanent maar slechts eens in de zoveel jaar doorgevoerd.

  In dit artikel:

  • Zero based budgetting (ZBB)
  • Voor- en nadelen van zero based budgetting

  Verder lezen? Log in of probeer Ken- en Stuurgetallen online 90 dagen uit

  Wilt u meer grip krijgen op uw HR-organisatie? Wilt u weten hoe uw HR-prestaties zijn, en dit vergelijken met concurrenten en branchegenoten?

   

  Met Ken- en Stuurgetallen online van HR Strategie i.s.m. Berenschot, kunt u uw prestaties eenvoudig meten, evalueren, vergelijken en presenteren. Nu 90 dagen zonder risico uitproberen!

   

  Inloggen

  Gebruikersnaam:
  Wachtwoord:

  Wachtwoord vergeten?
  Klik hier om uw wachtwoord op te halen.


  Heeft u vragen over inloggen?
  Klik hier om contact op te nemen met de klantenservice.